About Me
Φιλικοί Σύνδεσμοι
RSS Φιλικών ιστολογίων
-
-
Ποια είναι τα ΜΜΕΠριν από 12 χρόνια
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
ΖΑΚΥΝΘΟΣ Με την οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είναι δεδομένο οτι πολλές εμπορικές επιχειρήσεις (κυρίως μικρές) δεν...
-
Το συγκεκριμένο e-mail, παρέλαβε προ λίγον ημερών Έλληνας εισαγωγέας, ο οποίος διατηρούσε επί μακρύ χρονικό διάστημα, εξαίρετες σχέσεις με τ...
-
ΚΟΜΟΤΗΝΗ Μερικές φορές κάποια απλά πράγματα, μας κάνουν να σκεφτούμε "μα είναι τόσο απλό, έτσι θα έπρεπε να είναι". Ο λόγος για τα...
-
Οι Κωλόγοι Θετικοσταρχιδισμός Ξεβράκωτα Σπουργίτια Η απογοήτευση του κόσμου από τους πολιτικούς της Ελλάδας, τον ωθεί ν...
-
Η σοκαλατοποιία ΙΟΝ είναι η μόνη που ανήκει ακόμα σε Έλληνα επιχειρηματία. Η ιστορία των τελευταίων ετών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Π...
-
ΚΡΗΤΗ Στο τελευταίο μου ταξίδι στην Κρήτη, άφησα έναν συγκεκριμένο πελάτη μου τελευταίο, για να έχω περισσότερο χρόνο μαζί του, μια και απολ...
-
ΚΑΒΑΛΑ Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμ...
Από το Blogger.
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Τα Ψιλικατζίδικα έχουν μέλλον...

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Με την οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είναι δεδομένο οτι πολλές εμπορικές επιχειρήσεις (κυρίως μικρές) δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν, όμως τελικά στο μέλλον οι μικρές επιχειρήσεις θα πάρουν κεφάλι... (μου εξιστορεί ένας πελάτης μου στην Ζάκυνθο και εξηγεί το γιατί).
Εδώ και χρόνια, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, οι μεγάλες εμπορικές εταιρείες προσπαθούν με διάφορους τρόπους να προσφέρουν φθηνότερα αντικείμενα δευτερευούσης ανάγκης στον κόσμο, προσπαθώντας να κερδίσουν όσο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.
Στην προσπάθεια αυτή έχουν επιστρατεύσει όλες τους τις δυνάμεις και χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο προκειμένου να κατεβάσουν το κόστος των συγκεκριμένων προϊόντων, έτσι ώστε να γίνουν πιο προσιτά στο πλατύ κοινό.
Δημιούργησαν μεγάλα καταστήματα (πολυκαταστήματα) όπου το λειτουργικό κόστος σε σχέση με τους πελάτες που τα επισκέπτονται είναι πολύ μικρό, πρόσθεσαν περισσότερα είδη για να αυξήσουν τον τζίρο, και τώρα απαιτούν φθηνότερα εργατικά χέρια τα οποία θα πάρουν τελικά.
Όμως το εμπόριο σε λίγα χρόνια θα αλλάξει χέρια, η προσπάθεια για μείωση του κόστους των προϊόντων, έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα και ο μόνος τρόπος για να συμπιεστεί κι άλλο το κόστος, είναι να φύγουν από την μέση οι μεσάζοντες, δηλαδή οι εισαγωγικές εταιρείες και τα εμπορικά καταστήματα.
Πώς όμως θα ψωνίζει ο κόσμος ?
Το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, το internet και οι αγορές μέσω αυτού είναι προ των πυλών.
Οποιοδήποτε αντικείμενο δευτερευούσης ανάγκης αγοράζεται, θα αγοράζεται μέσω internet και θα φεύγει από τον κατασκευαστή, κατευθείαν για τον τελικό αγοραστή.
Άρα τελικά το μέλλον ανήκει στους κατασκευαστές (γι' αυτό και η Κίνα η οποία ελέγχει τις κατασκευές είναι πλέον υπερδύναμη), τό internet όπου θα γίνονται οι συναλλαγές (γι' αυτό και οι Η.Π.Α. οι οποίες το ελέγχουν είναι υπερδύναμη) και τέλος οι μεταφορές οι οποίες θα είναι πάντα απαραίτητες για να φτάνει οποιοδήποτε προϊόν στον τελικό αποδέκτη.
Φυσικά όλο αυτό, εξαιρεί τα προϊόντα πρώτης ανάγκης και κυρίως τα τρόφιμα, τα οποία θα συνεχίσουν να παρέχονται από εμπορικά καταστήματα, τα οποία όμως θα είναι (αναγκαστικά) μικρότερα μαγαζιά, μια και το μεγαλύτερο κομμάτι του τωρινού τζίρου τους που προέρχεται από πωλήσεις αντικειμένων δευτερευούσης ανάγκης θα εξανεμιστεί.
Σαφώς στις εξαιρέσεις μπαίνουν και τα προϊόντα πολύ χαμηλής αξίας, των οποίων η τιμές δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος μίας μεμονωμένης μεταφοράς.
Βάση λογικής λοιπόν, προβλέπω ότι στο μέλλον θα αυξηθούν οι εταιρείες μεταφορών κυρίως αυτές που κάνουν παραδόδεις door to door , εξαφάνιση πολλών εισαγωγικών εταιρειών, σταδιακή μείωση των μεγάλων πολυκαταστημάτων και ανάπτυξη των μικρών τοπικών επιχειρήσεων των οποίων βεβαίως το αντικείμενο θα είναι είτε πρώτης ανάγκης είτε πολύ μικρό κοστολογικά ... με λίγα λόγια τα ψιλικατζίδικα έχουν μέλλον !!!
Θεωρητικά, ο τρόπος σκέψης του πελάτη μου είναι πιστεύω σωστός, άλλωστε κάποια στιγμή νομίζω ότι αυτά τα τεράστια πολυκαταστήματα θα κουράσουν, ήδη για πολύ κόσμο αυτό που κάποτε ήταν ευχάριστη βόλτα στο Super market τώρα πλέον είναι καταναγκαστικά έργα μια και τα οικονομικά μας, δεν μας επιτρέπουν να σπαταλήσουμε ούτε 1 ευρώ για όλες αυτές τις βλακείες που αγοράζαμε και δεν χρησιμοποιούσαμε ποτέ, αλλά τις παίρναμε, γιατί ήταν μέρος της ευχάριστης βόλτας.
Θα ήθελα την γνώμη σας....
Ετικέτες
εισαγωγικες,
επιχειρησεις,
καταστηματα,
κριση,
λιανικη,
μεταφορες,
οικονομικη,
πωλησεις,
ψιλικατζιδικα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου