Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αφιερωμένο σε όσους προωθούν τα Ελληνικά προϊόντα



Το συγκεκριμένο e-mail, παρέλαβε προ λίγον ημερών Έλληνας εισαγωγέας, ο οποίος διατηρούσε επί μακρύ χρονικό διάστημα, εξαίρετες σχέσεις με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Πλέον σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% οι εταιρείες του εξωτερικού που εξάγουν στην Ελλάδα ζητούν προπληρωμή των τιμολογίων για να στείλουν τα εμπορεύματα.

Η "εμπιστοσύνη" είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιείται πλέον στις συναλλαγές των ξένων εταιρειών με Ελληνικές, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει.
Από την άλλη μεριά οι τράπεζες έχουν στερέψει και αδυνατούν να δανείσουν τις Ελληνικές εταιρείες, έτσι ώστε να συνεχίσουν τις εισαγωγές εμπορευμάτων.

Σε λίγους μήνες από τώρα,
δεν θα χρειάζεται φίλοι μου να κάνουμε μποϊκοτάζ σε ξένα προϊόντα ή να προωθούμε τα Ελληνικά, διότι πολύ απλά δεν θα βρίσκουμε στα ράφια ξένα προϊόντα, παρά μόνο Ελληνικά.

Και βέβαια αυτό είναι καλό όσον αφορά προϊόντα που παράγει η μαμά Ελλάδα, τι γίνεται όμως με προϊόντα όπως π.χ. παιδικές τροφές που είναι είδος πρώτης ανάγκης και κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει Έλληνας παραγωγός ?

Νομίζω φίλοι μου ότι το σλόγκαν "Προτιμάτε Ελληνικά" έχει πλέον μείνει πίσω, το σλόγκαν πλέον πρέπει να είναι "Κατασκευάστε Ελληνικά".

Έτσι και αλλιώς, προτιμώντας τα Ελληνικά προϊόντα, πράττουμε το μισό καλό για την Ελλάδα, το άλλο μισό είναι να προτιμάμε τα Ελληνικά καταστήματα, διότι τι νόημα έχει, να αγοράζουμε ένα Ελληνικό προϊόν, το οποίο πουλά ο Έλληνας παραγωγός προς 1 € σε μία ξένη μεγάλη αλυσίδα, στην τιμή των 3 ή και 4 € .

Συνεπώς ...
  • Προτιμάτε Ελληνικά
  • Προτιμάτε Ελληνικά καταστήματα
  • Κατασκευάστε Ελληνικά
Αυτά ισχύουν βέβαια και για τους καταστηματάρχες, δεν υπάρχει τίποτα πιο ηλίθιο, από το να βλέπεις ιδιοκτήτες καταστημάτων που βιώνουν το Ελληνικό πρόβλημα, κλείνοντας το μεσημέρι το μαγαζί τους, να επισκέπτονται ξένες αλυσίδες Super market και να προσπαθούν να βρούνε Ελληνικά προϊόντα κοιτώντας τα barcodes.

Κάντε το σωστά λοιπόν, για να μην καταλήξουμε να έχουμε στην Ελλάδα μόνο ξένες αλυσίδες, οι οποίες θα έχουν το χρήμα να εισάγουν μόνες τους τα προϊόντα που δεν παράγει η Ελλάδα, αλλά παράλληλα ως μονοπώλια θα αγοράζουν τα Ελληνικά προϊόντα κυριολεκτικά τσάμπα.

Girovolias.

0 σχόλια:

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Κινηματογράφος


Ταινίες στα cinema

wibiya widget