Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Να τι θα έπρεπε να κάνουν οι πολιτικοί για να ρίξουν την αποχή στο μηδέν


ΚΡΗΤΗ


Στο τελευταίο μου ταξίδι στην Κρήτη, άφησα έναν συγκεκριμένο πελάτη μου τελευταίο, για να έχω περισσότερο χρόνο μαζί του, μια και απολαμβάνω τις συζητήσεις που κάνουμε, πίνοντας ρακές.
Έτσι λοιπόν τελειώνοντας την δουλειά μας, καθίσαμε σε ένα παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο-ουζερί κ.λ.π. κοντά στο μαγαζί του και αρχίσαμε να σχολιάζουμε την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην πολιτική και στην Ελλάδα γενικότερα.
Πίνοντας λοιπόν ρακές, η συζήτηση έγινε πιο έντονη και προστέθηκαν ακόμα δύο μέλη στην παρέα μας, φίλοι του πελάτη μου
που καθόντουσαν λίγο πιο πέρα, τυχαία από διαφορετικές παρατάξεις.
Το θέμα μας πήγε στο "Πως τώρα που οι πολιτικοί φέραν την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση, θα μπορέσουν να προσελκύσουν τον κόσμο ξανά στην κάλπη".

Μετά από αμέτρητες ιδέες από όλους μας και παρά το γεγονός ότι ανήκαμε όλοι σε διαφορετικές παρατάξεις καταλήξαμε σε μια κοινή γραμμή.

Πράγματα που μπορούν να γίνουν από τους πολιτικούς :
  • Θα έπρεπε να καταργήσουν από μόνοι τους την βουλευτική ασυλία.
  • Θα έπρεπε να μειώσουν την βουλή στους μισούς βουλευτές 150 max
  • Θα έπρεπε να μειώσουν τις αμοιβές τους στο Χ 4 του βασικού μισθού που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.
  • Θα έπρεπε να κάνουν μόνο δύο θητείες μέγιστο.
  • Θα έπρεπε να σταματήσουν τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις στα κόμματα τους για προεκλογικές εκστρατείες.
  • Θα έπρεπε να μην ξαναδούμε αφίσα τους στους δρόμους, ας φτιάξουν από ένα blog σαν αυτό εδώ να διαφημίζονται, τσάμπα είναι.
  • Θα έπρεπε σε αυτούς και στα πρώτα βαθμού συγγένειας μέλη της οικογένειας τους να υπάρχει πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου και αυστηρό πόθεν έσχες .
Πράγματα που θα θέλαμε να γίνουν αλλά δεν γίνονται :
  • Οι πολιτικοί θα έπρεπε να πληρώνονται με τον βασικό μισθό και στο τέλος της τετραετίας τους, να αξιολογούνται για την δουλειά τους από τους ψηφοφόρους τους και να παίρνουν bonus αποδοτικότητας ανάλογα με το πόσες θετικές η αρνητικές ψήφους παίρνουν.Το καπιταλιστικό σύστημα θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα επαγγέλματα και όχι για όλους τους άλλους, εκτός από τους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν εδραιώσει το κομμουνιστικό σύστημα για τον κλάδο τους, δηλαδή δουλεύουμε δεν δουλεύουμε παίρνουμε όλοι τα ίδια λεφτά.
  • Θα θέλαμε να μην υπάρχει βουλή και κόμματα και να ψηφίζουμε έναν πρωθυπουργό και έναν υπουργό για κάθε υπουργείο ανάμεσα σε ανεξάρτητους υποψηφίους όπου το ψηφοδέλτιο θα ήταν το βιογραφικό τους.
  • Θα θέλαμε τον ρόλο των βουλευτών να τον έχουν οι δήμαρχοι, όσον αφορά τα θέματα περιοχών, έτσι και αλλιώς πληρώνονται γι' αυτό και τον ρόλο του νομοθέτη αποκλειστικά η κυβέρνηση, η οποία ας μην ξεχνιόμαστε, θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για το τι bonus θα πάρει.
Σε αυτά λοιπόν καταλήξαμε και ίσως κάποια ακόμα, που δεν θυμάμαι, γιατί δεν είμαι συνηθισμένος στις ρακές, αλλά αν τα θυμηθώ θα τα προσθέσω αργότερα...


0 σχόλια:

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Κινηματογράφος


Ταινίες στα cinema

wibiya widget