Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τα καλύτερα φανάρια κυκλοφορίας ever


ΚΟΜΟΤΗΝΗ



Μερικές φορές κάποια απλά πράγματα, μας κάνουν να σκεφτούμε "μα είναι τόσο απλό, έτσι θα έπρεπε να είναι".
Ο λόγος για τα φανάρια κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, τα οποία έχουν έναν μικρό φωτεινό μετρητή ακριβώς από πάνω, ο οποίος σου δηλώνει για πόσα δευτερόλεπτα ακόμα το φανάρι θα εξακολουθεί να είναι κόκκινο η πράσινο.
Αν όλα τα φανάρια στην Ελλάδα είχαν το ίδιο σύστημα θα γλιτώναμε από πολλά κορναρίσματα και ίσως και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ίσως γλιτώναμε και από πολλά ατυχήματα, μιας και με αυτό το σύστημα οι πεζοί θα γνώριζαν πόσος χρόνος μένει ακόμα για να ανάψει πράσινο και θα υπολόγιζαν καλύτερα το αν προλαβαίνουν να περάσουν απέναντι η όχι.
Οι οδηγοί ομοίως θα γνώριζαν αν προλαβαίνουν να περάσουν το φανάρι, προτού δούνε το ξαφνικό πορτοκαλί και παράλληλα όντας σταματημένοι σε κόκκινο, θα γνώριζαν αν προλαβαίνουν να κάνουν οτιδήποτε μέχρι να ανάψει πράσινο, π.χ. να στρίψουν ένα τσιγάρο η να ψάξουν για κάτι την τσάντα τους, χωρίς να υποστούν τα εκνευριστικά κορναρίσματα των αυτοκινήτων που ακολουθούν.
Μπράβο λοιπόν στο υπεύθυνο τοποθέτησης αυτών των φαναριών και ελπίζουμε να το εφαρμόσουν σε όλα τα φανάρια ανά την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Κινηματογράφος


Ταινίες στα cinema

wibiya widget